Trápí vás nebo vaše děti ekzém?
Potýkáte se se změnou jídelníčku a nevíte, co vlastně vařit a z čeho?
Nevíte, čím nejlépe nahradit mléko, vejce, cukr, pšeničnou mouku, ořechy..?
Chcete nahlédnout do kuchyně dvou zkušených kuchařek?
Když je člověk zvyklý vařit celý život klasickou českou kuchyni, může být těžké uvařit na jednou pro někoho, kdo většinu obvyklých ingrediencí z nějakého důvodu jíst nemůže. Naše babička Jana se ale tohoto úkolu zhostila s ohromnou grácií a již při našem prvním setkání pro mě uvařila hostinu přímo královskou, na kterou dodnes ráda vzpomínám. 🙂 Za ty roky, co se známe, se moje stravovací potřeby několikrát změnily, stejně jako tolerance našeho malého Toníčka. Babička Jana se ale v kuchyni nezalekne ničeho a postupně vytvořila množství nápaditých a chutných receptů. Nejlepší z nich vám předkládáme v této Minikuchařce. Ukážeme vám, že nic není nemožné a že klasické recepty se dají s trochou cviku přizpůsobit téměř jakýmkoliv omezením.
V MINIKUCHAŘCE NA VÁS ČEKÁ:
Nízkohistaminové recepty na hlavní jídla, dezerty i polévky.
Uvaříme pro různé kombinace intolerancí: bez lepku, bez vajec, bez mléka, bez cukru, bez ořechů, bez masa.
Jak vytvořit dvě ne-stejná jídla v případě, že omezení v potravinách dodržuje jen část rodiny.
Návody na úpravy klasických receptů podle vaší tolerance.
Spousta praktických rad od zkušených kuchařek.